Nevienam nevajadzīgā E-veselība

Posted

Nepilnā gada laikā kamēr es aktīvi būros cauri e-veselības idejai, pieejai, koncepcijām utt. es iemācījos vienu fundamentālu lietu – ja šo projektu neveidos ārsti, farmaceiti un citi nozares cilvēki, tad to varēs izmest un taisīt par jaunu.

Šobrīd neatstāj sajūta, ka tieši uz to kopā dodamies. Daudz cieņas tiem IT cilvēkiem un konsultantiem, kas par šo jautājumu ir pāris gadus domājuši, bet liekas, ka tagad šie cilvēki fatālā vienprātībā dara dažādas lietas, tērē dažādas naudas, lai sasniegtu kaut kādus rezultātus, ko neviens nav prasījis un kas nevienam, ja godīgi, nav vajadzīgi.

Ārsti un citi profesionāļi noskatās un ļauj šiem naivajiem darboties, lai arī tikai ārsti ir tie, kas tiešām zin, kas ir vajadzīgs.
Es noskatos, jo īsti neredzu jēgu tam, kas notiek un neredzu kādu, kam interesē, lai būtu citādāk.

IT piegādātāji strādā. Ticu, ka pēc labākās sirdsapziņas. Lai arī ir bezjēdzīgi darīt lietas, kas iepriekš ir lemtas neveiksmei. Nezinu kāpēc. Minu, ka nauda.

Ironiski, ka vainīgie par neveiksmi būs nevis IT cilvēki – kas visu būs izdarījuši pareizi, bet dakteri – kas visu būs sapratuši nepareizi un nebūs ieviesuši procedūras, lai izmantotu lieliskos produktus.

Ironiski tāpēc, ka līdz šim nevienam ārstam nav dots vārds izdomāt kas īsti ir jādara.